PROIECTE

Proiecte Fire & Security

Executăm orice tip de instalații electrice de curenți slabi, indiferent de amplitudinea și complexitatea proiectului.

Telefonie și
fibre optice

Cablare
structurată

Detecție și
avertizare

Prevenire
incendiu

Control acces

Televiziuni cu
circuit închis

Rețele de
calculatoare

Semnalizări
acustice și optice

5 tipuri de instalații de stingere și detecție incendiu prin aspirație la nivel de raft – Conex Distribution

Obiectivul de tip depozit a fost o provocare încă de la început – pe de-o parte suprafața de peste 15.000 mp și volumul de peste 140.000 mc, iar pe de alta densitatea mare a materialelor din depozit.

În interior și în exterior, au fost instalate toate tipurile de instalații de stingere existente, în funcție de zona deservită – stingere cu hidranți, stingere cu sprinklere cu apă și sprinklere cu spumă, stingere în tablourile electrice și stingere cu gaz pentru data center. 

Detecția, semnalizarea și alarmarea la incendiu s-au făcut atât prin detectori punctuali de fum, dar și cu detecție prin aspirație la nivel de raft – o măsură suplimentară pentru protejarea bunurilor. 

Pentru desfumare s-au proiectat și instalat sisteme de desfumare natural organizată și mecanică cu tubulaturi rezistente la foc.

Instalații antiincendiu ascunse în arhitectura clădirii – Centrul de Evenimente Agora

Eleganța evenimentelor organizate la Centrul Agora a impus proiectarea unui sistem de detecție incendiu care să nu fie vizibil, să atragă atenția sau să altereze designul interior. În consecință, elementele de detecție au fost amplasate deasupra tavanelor pe o suprafață de 5.000 mp. Din același motiv, instalația de alarmare vocală a fost integrată cu sistemul de sonorizare. Evenimentele rafinate pot astfel să se desfășoare în spații sigure! 

Pentru acest obiectiv, am proiectat și instalat următoarele: 

1. Instalație de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu
2. Instalație de desfumare
3. Sistem de alarmare împotriva efracției
4. Sistem de sonorizare și video conferință

900 de camere studențești protejate împotriva incendiilor – Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca

Pentru 3 dintre căminele din campusul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, au fost proiectate și instalate sisteme de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu și instalația de iluminat de siguranță. Dispuse pe o suprafață desfășurară cumulată de peste 20.000 mp, cu câte 8 etaje fiecare, căminele cazează în siguranță anual mii de studenți.

Detecție prin aspirație pentru singurul ciclotron din zona de Nord-Est – Institutul Regional de Oncologie

Pe lângă instalația de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu proiectată cu acoperire totală ținând cont de destinația obiectivului, provocarea a venit în cazul ciclotronului – unul dintre singurele două centre din România unde se poate produce 18F-FDG, o substanță farmaceutică radioactivă (radioizotop) folosită în domeniul diagnosticării cancerului. Ciclotronul prezintă o structură specială cu pereți din beton de 2 metri grosime, unde se lucrează cu izotopi radioactivi – în acest caz a fost instalat un sistem de detecție prin aspirație. 

Instalații realizate în cadrul proiectului: 

  1. Instalație de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu 
  2. Instalație detecție și alarmare la efracție integrată cu control acces 
  3. Instalație de desfumare 
  4. Sistem de supraveghere video 
  5. Sistem de sonorizare și adresare publică 
  6. Sistem de transmitere date între Institutul Regional de Oncologie și Centrul de Cercetare Fundamentală și Dezvoltare Experimentală în Medicina Translațională/ TRANSCEND 
  7. Sistem de monitorizare a temperaturii și umidității 
  8. Sistem de comunicații date-voce

Detecție la nivel olfactiv într-un mediu cu praf de ciment – Carpatcement

O suprafață de 30.000 mp cu deșeuri protejată împotriva incendiilor – Depozitul Ecologic de la Țuțora

Pentru un obiectiv unde praful de ciment este prezent permanent chiar și în încăperile adiacente, am dotat camerele tehnice, electrice și de comandă vitale pentru funcționarea continuă a procesului de fabricație cu sisteme de detectare fum bazate pe principiul probelor de aer – peste 40 de unități de aspirație cu două ramuri.

La Depozitul Ecologic unde se realizează managementul deșeurilor din Iași au fost instalate sisteme de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu și s-a realizat instalația electrică pentru imobilele din incintă, pe o suprafață de 30.000 mp, în cadrul proiectului de extindere și modernizare a acestui centru.

3 etaje modernizate - Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași

În cadrul proiectului de modernizare de la Institutul de Boli Cardiovasculare, 3 etaje ale clădirii au fost reabilitate conform legislației tehnice în vigoare. Pentru acest obiectiv, ne-am confruntat cu particularități arhitecturale, înălțimea spațiilor, pereți, tavane, grinzi și am poziționat dispozitivele de detectare automată, alarmare manuală și semnalizare acustică a incendiului, astfel încât să răspundă rapid în cazul unui incendiu. În spațiile curate, aferente blocului operator, detecția fumului se face prin sistem cu aspirație prin duze amplasate atât deasupra, cât și sub tavanele false. 

Desfumarea căilor de acces – coridoarele și casa scării – am realizat-o printr-o instalație care asigură extragerea și evacuarea fumului și gazelor fierbinți prin circulația ascendentă a aerului de la nivelul parterului până la ultimul etaj, unde are loc evacuarea aerului viciat.

Peste 1 milion de pasageri la Aeroportul Iași călătoresc în siguranță

Noile terminale construite la Aeroportul din Iași au adus o provocare pentru siguranța pasagerilor: trebuia asigurată securitatea la incendiu și configurat nivelul de acces al pasagerilor în diferite zone ale aeroportului. Pentru a susține mărirea capacității de procesare a pasagerilor, am proiectat și implementat următoarele instalații, cu specificitate pentru zona deservită: 

1. Instalație de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu
2. Sistem de detecție și alarmare la efracție integrat cu control acces
3. Sistem de supraveghere video
4. Sistem voce-date-imagini
5. Sistem de sonorizare
6. Sistem de afișare digitală
7. Sistem de ceasoficare

Clienții pentru care am implementat soluțiile noastre