Safe Campus

Soluții de securitate în campusuri ancorate la nevoile prezentului

Generația de studenți de astăzi este, într-un procent semnificativ, nativă digital, având deschidere și dexteritate în interacțiunea cu orice dispozitiv inteligent: smartphone, tabletă, laptop, display interactiv ș.a. Tot această generație de studenți își dorește, pe lângă o predare calitativă și perspective interesante de carieră, o experiență digitală în campusuri. Însă, odată cu lărgirea orizontului tehnologiei, ne gândim automat la modalități fiabile de a asigura securitatea în campusuri.

Cu ce provocări se confruntă universitățile în privința securității în campusuri?

Pentru a răspunde așteptărilor studenților, universitățile trebuie să se asigure că dispun de sisteme de securitate robuste și actualizate la cerințele prezentului. Cel mai întâlnit obstacol în asigurarea securității în campusuri este reprezentat de buget. Din acest motiv, majoritatea universităților optează pentru tehnologia cloud, care oferă aceleași servicii de securitate, însă la un cost accesibil, plata în acest caz fiind lunară. Instituțiile mai vechi se confruntă cu provocarea suplimentară de a-și moderniza infrastructura existentă. Unele tehnologii de securitate necesită revizii complete ale sistemului existent, care înseamnă cheltuieli suplimentare. Din acest motiv, există universități care explorează opțiuni care se pot integra cu sistemele existente și la care pot adăuga funcționalități moderne.

Cum putem asigura securitatea studenților în campusuri?

Universitățile trebuie să înțeleagă faptul că automatizarea și investițiile în instrumente de securitate sunt o necesitate. Mai mult, automatizarea poate ajuta personalul de securitate la identificarea și evaluarea rapidă a amenințărilor și riscurilor care pot apărea în campusuri.

Utilizarea datelor

Datele generate de un sistem de securitate de tip CCTV, controlul accesului și multe altele oferă informații utile pentru asigurarea securității și ajută managementul în consolidarea deciziilor imediate.

c@2x

Optimizarea resurselor

Universitățile caută modalități de îmbunătățire a eficienței și de optimizare a resurselor existente. Automatizarea poate ajuta personalul de securitate să identifice și să evalueze rapid amenințările și riscurile și să răspundă situațiilor de urgență din campus. De asemenea, poate prelua unele sarcini care necesită mult timp de execuție, cum ar fi prelucrarea datelor pentru analiză.

Creșterea flexibilității

Accentul pus pe creșterea flexibilității sistemelor de securitate va permite universităților să se adapteze cu ușurință la nevoile viitoare sau să inoveze cu tehnologii noi. Spre exemplu, camerele studenților pot fi adăugate cu ușurință la un sistem de management video (VMS).

Milestone XProtect – o soluție fiabilă de VMS

Universitatea Manchester a investit în soluția Milestone XProtect, un sistem deschis care susține integrări multiple: „Acest lucru ne permite să răspundem prompt la nevoile emergente, precum și să adăugăm dispozitive și funcționalități pe măsură ce mergem mai departe. De exemplu, adăugăm o a doua cameră de control într-unul dintre campusurile noastre pentru a acționa ca o rezervă dacă ceva nu merge bine cu camera principală de control. Acest lucru este relativ simplu cu o platformă deschisă. De asemenea, explorăm integrările cu sisteme de incendiu, astfel încât echipele noastre de securitate să poată fi alertate automat cu privire la orice potențiale incendii și dorim să adăugăm funcții de chat online și text, care vor fi apoi afișate pe ecranul camerei de control pentru ca personalul nostru de securitate să analizeze situațiile și să răspundă.”

Exemple de tehnologii care asigură securitatea în campusuri

CCTV
Supraveghere video de performanță.

Camere de supraveghere portabile
Camere portabile care pot fi purtate de personalul de la fața locului pentru a asigura o monitorizare detaliată. Înregistrarea și redarea pot ajuta investigațiile și raportarea post-eveniment.

VMS
Sistemul de management video consolidează toate camerele de supraveghere (inclusiv pe cele portabile) pentru ca echipele de securitate să realizeze o analiză rapidă.

Control acces
Controlul intrării și ieșirii persoanelor din campus și din jurul campusului. Acest lucru poate include restricționarea accesului în anumite zone. De asemenea, poate fi combinat cu istoricul vizitatorilor, astfel încât echipele de securitate să poată ști în orice moment cine se află în campus sau în apropierea acestuia.

Automatizare și analiză video
Analiza video avansată oferă un context suplimentar pentru echipele de securitate, pentru a le ajuta să înțeleagă tot ceea ce se întâmplă pe site. Combinate cu automatizarea, evenimentele predefinite pot declanșa răspunsuri fără intervenția unei echipe, cum ar fi ridicarea unei bariere atunci când un vehicul cunoscut se apropie sau direcționarea camerelor pentru a se concentra asupra unei potențiale situații de urgență. Investițiile în analiza video avansată pot da dincolo de securitate, mai ales că soluțiile continuă să avanseze. Investiția într-o platformă VMS deschisă oferă flexibilitate și scalabilitate.

BMS
Sistemul BMS – Building Management System – integrează semnalizările de la instalațiile de securitate ale clădirii și puteți urmări, controla și modifica starea sau valoarea tuturor parametrilor din sistem dintr-o consolă unificată. Acesta integrează sistemele de securitate și siguranță (antiincendiu, control acces, supraveghere video), contorizări electrice și termice, instalații HVAC, ascensoare, iluminat, grupuri electrogene, alimentarea cu apă, tablouri de distribuție și tablouri electrice. Ca beneficii ale sistemului BMS, vorbim despre eficiență energetică, creșterea gradului de securitate și siguranță a clădirii, confort sporit pentru persoanele din clădire, reducerea costurilor de operare ale clădirii, control de la distanță, alertare în caz de avarii, control eficient al instalațiilor și sistemelor și prelungirea duratei de viață a instalații.

Acreditări mobile
Acestea, împreună cu alte forme de tehnologie de control al accesului fără atingere, ajută studenții să aibă acces la facilitățile campusului prin intermediul dispozitivelor inteligente pe care le utilizează în fiecare zi (smartphone, tabletă, smartwatch- etc.).

Monitorizare trafic persoane
Acest tip de sisteme monitorizează gradul de ocupare a anumitor camere și zone și pot semnala rapid orice blocaje pe măsură ce oamenii se deplasează prin campus sau atunci când se formează cozi. În pandemie, s-au dovedit utile în sprijinirea măsurilor de distanțare socială. Ele pot, de asemenea, să ajută la planificări viitoare, cum ar fi lărgirea căilor de acces frecvent utilizate sau să se asigure că sălile de clasă sunt curățate după fiecare curs.

Protecție perimetrală
Acest lucru împiedică persoanele neautorizate să aibă acces într-un campus sau într-o clădire fără acordul echipei de securitate.

Digital signage
Aceste ecrane se integrează cu un VMS pentru a trimite automat mesaje studenților și profesorilor din campus din partea echipei de securitate.

Smart wall
Funcționează cu un VMS pentru a afișa informații pe un ecran mare pentru ca toți membrii personalului din camera de control să le poată vizualiza. Acestea pot include transmisii video și audio, înregistrări, fluxuri din social media, chat live și transcrieri telefonice și date de control al senzorilor sau accesului. Dacă este emisă o alertă, aceasta poate fi afișată rapid pe ecran.

Hărți inteligente
Studenții și personalul pot alege să fie monitorizați prin intermediul aplicațiilor smartphone și a altor dispozitive, pe măsură ce se deplasează în jurul campusului sau în afara acestuia. Ei pot apoi să semnaleze dacă au nevoie de ajutor sau se află în pericol. Acestea pot fi afișate pe peretele inteligent pentru un răspuns rapid.

IoT
Senzorii Internet of Things (cum ar fi controlul temperaturii, controlul iluminatului, echipamentele etc.) pot fi integrați cu un VMS pentru a semnala automat orice evenimente sau probleme. Aici sunt incluse și informații precum calitatea aerului, care ajută la bunăstarea generală a studenților.

ANPR
Sistem de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare care poate controla intrarea și ieșirea într-o anumită zonă. Cu ajutorul automatizării, acesta poate permite automat accesul vehiculelor autorizate, eficientizând securitatea. Conducerea periculoasă sau încălcarea proprietății private ar putea fi, de asemenea, semnalizată de un asemenea sistem.

Securitatea într-un campus modern îndeplinește mai multe roluri: siguranța studenților, bunăstarea și reputația universității. Investind în instrumentele potrivite, echipele de securitate pot răspunde mai bine așteptărilor studenților de astăzi, îmbunătățind în același timp eficiența și timpii de răspuns.

Investiția într-o platformă deschisă este esențială pentru construirea unui sistem de securitate flexibil și scalabil, care se poate adapta la așteptările în schimbare și la campusurile în continuă dezvoltare. Alegerile de securitate au impact atât asupra siguranței unui campus și reputației unei universități, cât și în performanța studenților și a perspectivelor de carieră.

Programați o discuție cu un specialist în soluții
Safe Campus

Completați formularul, lăsați-ne câteva informații despre organizația pe care o reprezentați și proiectul pe care doriți să îl dezvoltăm și veți fi contactat în cel mai scurt timp.